Kappaleen mittojen syöttö

forceproof-tester

ForceProof Testerillä voit määrittää kappaleen muodon uutta projektia luodessa. Samassa projektissa voi testata ainoastaan yhden muotoisia kappaleita. Eri muodot mahdollistavat erilaisia tulosarvojen laskentoja.

Jännitysarvojen ja kimmokertoimen laskennassa käytetään testattavan kappaleen geometrisia arvoja, joten mitat kannattaa antaa tarkasti. Kappaleen mittoja voi muokata jälkikäteen.

Kappaleen mittojen määrittäminen projektia luodessa

Projektia luotaessa määritetään projektille myös kappaleen muoto , sekä alustavat mitat projektin ensimmäiselle testattavalle kappaleelle.

Terästesteille saatavilla

  • Pyöreä
  • Putki
  • Putkisegmentti
  • Suorakulmio
  • Vapaa muoto (Pinta-alan syöttö suoraan ohjelmaan)

2016-09-26-18_20_44-uusi-projekti

Projektia luodessa valitaan projektille kappaleen tyyppi (kuvassa Pyöreä, Suorakulmainen, …)

2016-09-26-18_28_32-uusi-projekti

Kappaleen tyypin/muodon valitsemisen jälkeen voidaan muokata ensimmäisen testattavan kappaleen tietoja (nimi, mitat)

Kappaleen mittojen muuttaminen olemassaolevalle projektille

Kappaleen mittoja projektissa voi aina ennen testiä klikkaamalla Tester-ohjelman työkalupalkin Kappaleen tiedot -painiketta.

2016-09-26-14_24_55-tester-forceproof

"Kappaleet" projektin lisätietokenttinä

Luotaessa kokonaan uutta ForceProof-tuotetta, sekä testin tyypin (projektin päätyyppi) että kappaleen tyypin (projektin toissijainen tyyppi) määrittäminen voivat vaikuttaa siihen, mitä parametrikenttiä projektille on saatavilla.

Sekä "Testi" että "Kappale" -sanat voidaan määritellä ForceProof-tuotetta luotaesssa toisiksi. Projekti ja kappale -käsitteet tarjoavat näin tuotteen määrittelyyn toisinaan tarvittavaa joustavuutta, kun varsinaisessa konkreettisessa testausprojektissa käytettävät kentät voivat vaihdella sekä "testityyppien" että "kappaletyyppien" perusteella. Esimerkiksi jos tuotteella on neljä testityyppiä ja kolme kappaletyyppejä, erilaisia yhdistelmiä (permutaatioita) on tällöin 12.

© Copyright Scanrobot Oy & Fluxitek Oy